2020-08-25 07:50:54• hírek • Szatmár.ro

2023-ig minden Szatmár megyei település csatlakozik az ivóvízhálózathoz

Fotó: freepik.com
Fotó: freepik.com

Ezen a héten aláírásra kerül a megye történetének legnagyobb értékű beruházásáról szóló szerződés első mellékszerződése, melynek értéke 33.330.953 lej, és a Batarcs, Tarsolc és Avasújváros szennyvízülepítőinek a kiépítését célozza.

„Az érintett 34 településen összesen 1015 kilométer hosszúságú víz- és csatornarendszert építünk ki. Ezek a rendszerek több mint 60 ezer megyei lakost fognak kiszolgálni jó minőségű ivóvízzel, több mint 60 ezer ember kapcsolódik általuk modern szennyvízhálózatra, óvva ezzel a környezetet is. A 1.013.065.561 lej összértékű projekt kiegészíti azt a pályázatot, amit már megvalósított az Apaserv, illetve a következő ciklusban a 2000 lakosú alatti kistelepülésekre is be fogjuk vezetni az ivóvizet, illetve elvezetjük a szennyvizet” – ismertette a projekt részleteit Pataki Csaba megyei tanácselnök. A teljes projektről részletesebben itt olvashatnak.



A vízszolgáltató által nyert finanszírozásnak természetesen Szatmárnémetiben is lesz hozadéka „Ahogyan önök is tudják, a heves esőzések miatt a város több pontját is elöntötte a víz az elmúlt hét folyamán. Az erre vonatkozó projekt, tehát a Rosetti utca csatornázási beruházása 2014-ben annyiban maradt köszönhetően a vízszolgáltató és a polgármesteri hivatal akkori vezetésének. Egy nagyon összetett munkálatról van szó, talán épp ezért nem volt hozzá meg a kellő bátorságuk. Mi azonban újra belevágtunk a dologba: sikerült támogatást nyernünk, és már az engedélyeztetés szakaszában járunk” – nyilatkozta a nagyszabású beruházás kapcsán Kereskényi Gábor polgrmester.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: